
Photo: © Jelle Touw 2017
Ober, mijn soep lijkt wel geschift…!
Dat is ook de bedoeling meneer, smakelijk eten!
Hoe bedoelt u, smakelijk?
De schifting is geheel volgens het recept.
Maar het smaakt zo apart…ik bedoel dit is toch niet te eten!
Dat klopt, deze twee ingrediënten stoten elkaar zo af dat u de smaken apart van elkaar kunt proeven. In het nieuwe koken draait het niet om het eten, maar om het proeven!
Jajaja…maar dit is toch geen combinatie, bitterzoet met zuurzout…?
Inderdaad, tot nu toe was dat geen combinatie omdat schiften niet onder de toegestane bereidingswijzen viel, regelgeving.
En nu mag het dus wel, van Europa?
Ons hele kookconcept is op schiften gebaseerd, waar voorheen smaken werden vermengd houden we ze nu zorgvuldig apart, het vereist wel een gedegen kennis van stoffen met afstotende eigenschappen.
Ach, vandaar dat het complete periodieke systeem hier aan de muur hangt!
Inderdaad, u krijgt meer smaken voor uw dure geld, elk chemisch element heeft haar eigen smaak. Wij verkopen geen maaltijden, maar wij verschaffen smaakervaringen.
Wel een aparte benadering, bijna scheikundig.
Absoluut, wat u zegt, scheikundig….’ons nieuwe kookconcept’ is afstoten om wille van de meeste aparte smaken.
En de klant mag proefkonijn zijn?
Die vergelijking gaat enigszins mank, meneer…proefkonijnen eten gratis.